ANKARA / YENİMAHALLE - Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi

Tarihçe

Yenimahalle ilçesi Yakacık mahallesinde 2007 yılında yapımı tamamlanan okulumuz 2007-2008 eğitim öğretim yılında Yakacık Lisesi adıyla faaliyete geçmiştir. 24 derslik 3 laboratuvar, müzik -resim atölyeleri ve işlikler ve diğer bölümleri bulunan okulumuz 2012 yılında Anadolu Lisesine dönüşmüştür. Konferans salonu da bulunan okulumuzun spor salonu 2019 Ocak ayı itibarıyla geçici kabulü yapılmıştır. Halen 453 öğrenci, 3 idareci, 54 öğretmen ve  4 kadrolu personeliyle faaliyetine devam etmektedir.

Okulumuz açık arazide yer almaktadır. Okul çevresinde gecekondu ve kırsal yerleşim özellikleri halen devam etmektedir ki ''Hurdacılar Sitesi'' de yakınımızdadır. Kent merkezinden de öğrenci gelmektedir. Velilerimizin sosyo-ekonomik profili alt/orta grupta sayılabilir. Genellikle; memur, işçi, serbest meslek sahiplerinden oluşmaktadır. Velilerin veli toplantılarına katılma oranı % 28 civarındadır. Öğretmenlerimizin % 62'sinin yüksek lisansı, % 2'sinin doktorası bulunmaktadır.

Okulumuzun ulaşımı sıkıntılıdır. Dolmuş- otobüs yoluna uzak kalan okula öğrencilerin bir kısmı servis ile gelirken, yürüyerek gelenlerin yanı sıra EGO otobüsünün belli saatlerdeki seferleriyle, bir kısmı da özel araçlarıyla ulaşmaktadır.

23.10.2017 tarihinde okulumuzun adı, Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. 1990 Ankara/Altındağ doğumlu, Yenimahalle'de ikamet eden polis memuru Tugay Can KIZILIRMAK,10.12.2016 günü İstanbul-Beşiktaş ilçesinde bombalı terör saldırısı sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede 12.12.2016 günü şehit olmuştur. Okulumuza ismi verilmiştir.

Yayın: 06.02.2020 - Güncelleme: 16.05.2023 23:50 - Görüntülenme: 927